![]() |
Kuru Bakla Ezmesi Tarifi
[/b] Malzemeler ? 250 gr bakla ? 5 çorba kaşğı tereyağ ? 2 lt su ? 2 çorba kaşığı şeker ? 1 çay kaşığı tuz ? 3 yumurta sarısı Tarif İki litre su ile baklaları kaynattıktan sonra süzgeçten geçirin ve içine tereyağı ilave edip iyice karıştırın. Tuz ve şekeri ekleyip 10 dakika kadar karıştırılarak pişirin ve üç yumurta sarısını ilave edin. Bir iki dakika daha karıştırarak pişirin ve ateşten alın. Servis tabağına aldığınız bakla ezmesini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak mezeyi sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.