![]() |
Kruvasan Tarifi
[/b] Malzemeler HAMUR MALZEMELERİ: ? 10 gr. Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 21 gr. Pakmaya yaş hamur mayası) ? 4,5 su bardağı un (500 gr.) ? 1/5 paket margarin (50 gr.) ? 2 tatlı kaşığı toz şeker (10 gr.) ? 2 çay kaşığı tuz (5 gr.) ? 1 su bardağı ılık süt (200 gr.) ? 2 adet yumurta, ? 1 paket margarin (250 g) (hamur arasına sürmek için) ? 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için) İÇ MALZEMELERİ: ? 1 su bardağı süt (200 gr.) ? 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr.) ? Yarım kahve fincanı bal (50 gr.) ? Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (60 gr.) ? 2 adet yumurta ? 1 çay akşığı tarçın (3 gr.) ? Gülsuyu STROYSEL MALZEMELERİ: ? 100 g margarin ? 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr.) ? 1,5 su bardağı un (140 gr.) ? Yarım limon ? 1 çay kaşığı vanilya (3 gr.) Tarif Ilık sütte mayayı eritip diğer hamur malzemelerini de ekleyip hamuru hazırlayım. Yeterince mayalanıp iki katı büyüklüğe ulaşınca, unlanmış tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında bir dikdörtgen şeklinde açın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.