ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kırmızı Mercimekli Ve Bulgurlu Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252686)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:39 AM

Kırmızı Mercimekli Ve Bulgurlu Sarma
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı Osmancık pirinç
250 gr taze asma yaprağı
1 kg soğan
2 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 çay kaşığı karabiber
2.5 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
2 su bardağı su

Kırmızı mercimekli ve bulgurlu sarma:
İftar sofralarının vazgeçilmezi yaprak dolmasını bu sefer mercimek ve bulgur ile yapın. Asma yapraklarının saplarını kesip birkaç kez yıkayın ve sıcak suda 1 saat bekletip süzün. Kırmızı mercimek ve pirinci suda bekletin. Soğanı küp doğrayın. Bir tavada tuz ilave ederek hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızı mercimek ve pirincin suyunu iyice süzün. Dolma içi için, pişmiş soğana zeytinyağı, limon suyu, karabiber, kuru nane, mercimek, pirinç, ince bulgur ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Asma yaprağının ortasına 1 yemek kaşığı dolma içi ekleyip yaprağı bohça şeklinde kapatın. Tencerenin tabanına birkaç asma yaprağı yerleştirin. Hazırladığınız dolmaları üzerine alın. Zeytinyağı, limon suyu ve su ilave edin. Tencerenin üzerine düz porselen bir tabak kapatın. Kapağını da kapatıp önce orta, sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Ilınınca servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.