ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bulgurlu Yaprak Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252650)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:45 AM

Bulgurlu Yaprak Sarma
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

500 gr taze asma yaprağı
1.5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz

İç malzeme:
2 su bardağı bulgur
3 soğan
1 domates
2 taze soğan
Yarım demet dereotu
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kuşüzümü, dolmalık fıstık
1'er çay kaşığı nane, karabiber, yenibahar
1 çay kaşığı tozşeker
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Bulgurlu yaprak sarma:
Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanları kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin. Domatesi ilave edip birkaç dakika kavurun. Bulgur, taze soğan, dereotu, kuşüzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, yenibahar, tozşeker, 1 tutam tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.

Yaprakların üzerine iç malzemeden yerleştirip sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizip 1.5 bardak sıcak su, 2 kaşık zeytinyağı, limon suyu, tozşeker ve tuzu ekleyin. Sarmaların üzerine büyük bir porselen takapatın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.