ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bat (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252436)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:28 AM

Bat
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1.5 su bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı ceviz içi
2 sivri biber
1 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet taze soğan
Yarım demet reyhan otu
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı kırmızı pul biber
Salamura veya haşlanmış asma yaprağı
Tuz

Bat:
Mercimeği yıkayıp suyunu süzün. Tencereye aktarıp 2.5 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü kepçe yardımıyla alın. Ocağın ısısını düşürüp mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bulguru ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp kapağını kapatın ve soğuyuncaya kadar bekletin. Ceviz içini mutfak robotunda çekin. Biberleri temizleyin. Biberler, taze soğanlar ve diğer otları ince kıyın. Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın ve hepsini harmanlayın. Soğuyan mercimeğe salça, tuz, pul biber, soğan, domates ve otlu karışımı ilave edip karıştırın. Ceviz içini de ilave edip salamura veya haşlanmış asma yaprağı üzerinde servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.