![]() |
Soğan Breze
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
500 gr arpacık soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 kahve fincanı beyaz şarap 5 yaprak adaçayı Yarım çay kaşığı tarçın 1 kesme şeker Tuz karabiber Soğan breze: Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Zeytinyağını tencerede hafifçe ısıtın. Kabukları soyulmuş soğanları şeker ile birlikte soteleyin. Beyaz şarap, yarım çay kaşığı tarçın, tuz, karabiber ve adaçayı yapraklarını ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabaklaklarına paylaştırıp soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.