![]() |
Mengen Pilavı (Hakikidir)
Mengen Pilavı (CEVİZLİ PİLAV)
Malzemeler : 2 su b. pirinç 200 gr. kuzu eti 1 soğan 1 kase mantar 3 domates 1 su b. ceviz 1 çorba k. tereyağı tuz, karabiber dere otu sıvıyağ su Hazırlanışı : Tencereye 200 gr.eti alın.Üzerine küp kesilmiş olan soğanı ilave edip soteleyin.Üzerine doğranmış olan mantarları ilave edin.Küp kesilmiş domatesi ekleyin.Sıcak su ilave edip pişirin. Pilavı için tencereye sıvıyağ ve tereyağı alın.Üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip kavurun.Üzerine etli olan karışımı pilav tenceresine ilave edip pişirin.Mengen pilavı piştikten sonra pilavın üzerine ince kesilmiş dereotunu ve parçalanmış cevizi ilave edip servis edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.