ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bezelyeli Pilav.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252292)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:32 AM

Bezelyeli Pilav..
 

MALZEMELER

500 gr. taze bezelye
1 demet dereotu
2 bardak jasmin pirinç
1,5 bardak sıcak su
tereyağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI

Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır.Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika çevrilerek kavurulur. Sıcak su ilavesi ile 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Altı kapatılır, kapağın altına birkaç adet kağıt havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye bırakılır. (Tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz, hem çok lezzetli, hem de çok hafiftir.)

alinti


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.