ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bezelye İçli Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252151)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:42 AM

Bezelye İçli Köfte
 
malzemeler:

2 Su bardağı ince bulgur

500 gr yağsız kıyma

4 Yumurta

1 Çay bardağı un

1 Çorba kaşığı salça

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

İç Malzeme İçin:

1 Su bardağı iç bezelye

3 Kuru soğan

3 Çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 Çorba kaşığı kuş üzümü

Tuz

Karabiber



Hazırlanışı

Soğanları kıyıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurum.

Kıymayı ve fıstığı ilave edin.

Kıyma suyunu çekince ocaktan alın.

Bezelyeyi haşlayıp süzün.

Kuş üzümünü ayıklayıp yıkayın.

Bezelye ve üzümü kıymaya ekleyin.

Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Bulguru büyükçe bir kaba alın.

Üzerine 1.5 su bardağı kaynar su döküp, kabarmaya bırakın.

Kabaran bulgura salça ve kıymayı ilave edip karıştırın.

Bir yumurtayı ve unu ekleyip iyice yoğurun.

Ara ara elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin.

Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

Ortasını baş parmağınızla çukurlaştırın.

Soğumuş olan iç malzemesinden bir kaşık alıp açtığınız hamurun içini doldurun.

Köfteyi kapatarak elinizde yuvarlayın.

Büyükçe bir tencerede bolca su kaynatın.

Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin.

Köfteleri kaynar suya atıp 3-4 dakika haşlayın.

Kevgirle çıkarıp süzdükten sonra, herbirini çırpılmış 3 yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.