![]() |
İçli Köfte İi...
Malzeme
Miktar Gram Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçi İçi:Pirinç 4 yemek kaşığı su ile haşlanır.Soğanlar soyulur,yıkanır ve küçük küp şeklinde doğranır.Yağ ile birlikte sararıncaya kadar kavrulur.Kıyma ilave edilerek kavurmatya devam edilir.Salçalar ,tuz ,baharatlar ve haşlanmış pirinç eklenip biraz daha pişirilir.Ateşten alınır ve kıyılmış maydanoz ilave edilerek soğumaya bırakılır. Dışı: Bulgur ve irmik 2 su bardağı ılık su ile ıslatılır.Yumuşayınca salça ve tuz eklenip azar azar un serpilerek yoğrulur.Hafif sert bir hamur hazırlanır.Avuç yağlanır,yumurta büyüklüğünde beze alınarak yuvarlanır.Ortası çukurlaştırılır,baş ve işaret parmağı ile kenarları inceltilir.Hazırlanan içten gereği kadar konur ve kapatılarak yarım ay şekli verilir.Büyük bir tencerede 8 bardak su kaynatılır.tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ (köftelerin yapışmaması için) ilave edilir.Köfteler kaynar suya salınarak haşlanır.Kö+J269fteler suyun yüzeyine çıkınca,kevgirle servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır. Pirinç 2 yemek kaşığı 20 20 Soğan 4 orta boy 280 Zeytinyağı 3/4 su bardağı 150 Yağlı koyun kıyması 1 1/4 su bardağı 250 Biber Salçası 1 yemek kaşığı 10 Salça 1 yemek kaşığı 10 Karabiber 1 tatlı kaşığı 2 Pul biber 1 tatlı kaşığı 2 NOT Kimyon 1 tatlı kaşığı 2 Günümüzde her yörede bilinen içli köfte,içine konana malzeme çeşidine göre isimlendirilir.Örneğin ,patatesli,ıspanaklı,haşhaşlı,ve susamlı içli köfte gibi.Tarif Şanlıufra yöresinden alınmıştır . Maydanoz 3/4 demet 45 Tuz 1 tatlı kaşığı2 Dışı Malatya Çiğ köftelik Bulgur 3 su bardağı 480 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.