![]() |
Fırında Kıymalı Soğan Tarifi
4 büyük soğan
Teremyağ 450 gr. kıyma 2 domates Bir tutam kekik Tuz Karabiber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 40 gr. Teremyağ 3 çorba kaşığı un 300 gr. süt Soğanların kabuğunu soyup su ile birlikte tencereye koyun ve kaynatın. Kapağını kapatarak 25 dakika yavaş ateşte pişirin. Soğanların suyunu 150 gr. kadarını ayırarak süzün. Soğanların ortalarını çıkarın. Teremyağını tencerede eritip kıymayı 5-10 dakika çevirin. Soyulup doğranmış domates, kekik, tuz, kara ve kırmızı biberleri kıymaya ilave edin. 3-4 dakika daha pişirip kaşıkla soğanların ortasındaki boşluklara doldurun. Geri kalan kıyma karışımını bir güvece alıp soğan dolmalarını bunun üstüne koyun. Aluminyum kağıtla üzerini örterek orta hararetli fırında 1 saat pişirin. Bu arada soğanların çıkarmış olduğunuz orta kısımlarını doğrayıp Teremyağnda hafifçe kızartın . Un katıp karıştırın. Yavaş yavaş soğan suyu ve sütü dökün ve karıştırarak kaynatın. Baharatlayarak 3 dakika yavaş ateşte pişirin. Soğan dolmalarını kıymaların üzerine yerleştirerek servis yapın ve sosu ayrı bir kaba koyarak soğanların üstüne kaşıkla dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.