ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gerdan Etli Buğday Aşı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252111)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:49 AM

Gerdan Etli Buğday Aşı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
6 kişilik..

1 su bardağı aşurelik buğday
500 gr gerdan eti
2 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı et suyu
Karabiber
Tuz

Gerdan etli buğday aşı: Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de bayram sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Buğdayı 1 gece önceden suda bekletin. Gerdan etini tencerede iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kemiklerinden ayırın. Buğdayın suyunu süzüp, etlere ilave edin. 4 su bardağı et suyu ve tuz ilave edin. Buğdaylar eriyinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp, sıcakken 5 dakika mutfak robotunda çekin. Servis tabağına alın. Ufalanmış eti üzerine ilave edin. 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemeğin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.