ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252041)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:00 AM

Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

3 enginar
Yarım kg kuzu eti
1 soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Pul biber

Zencefilli ve enginarlı kuzu eti:
1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı un ve bir miktar suyu bir kapta karıştırın. Enginarların ince kabukları kalacak şekilde dış kalın kabuklarını soyun. Dörde bölüp ortasındaki tüylü kısımları temizleyin. Enginarları yıkadıktan sonra limon suyu ve un bulunan su dolu kaba alın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip soteleyin. Kuzu etlerini ilave edip suyunu saldıktan sonra enginarları ilave edin. 1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip karıştırın. Tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Suyu az gelirse sıcak su ilave edin. Pişmeye yakın tuz, pul biber ve karabiberi ilave edin. Enginar ve etler yumuşayınca ocaktan alın. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.