ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ançüezli Kaşarlı Dana Eskalop (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251958)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:14 AM

Ançüezli Kaşarlı Dana Eskalop
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeleri:
1/4 su bardağı veya 50 gram tuzsuz tereyağı
50 gram konserve ançüez
4 adet soyulmuş, doğranmış domates
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz yaprağı
6 dana eskalopu, her biri yaklaşık 100 gram ağırlığında
200 gram ince dilimlenmiş kaşarpeyniri
2 yemek kaşığı veya 30 ml zeytinyağı
3/4 su bardağı veya 175 ml marsala ya da sek şeri
2-3 yemek kaşığı veya 30-45 ml kremşanti
Yettiği kadar Tuz ve çekilmiş karabiber

Süslemek için taze otlar Servis için makarna
Yapılışı:
1. Tereyağının yarısını bir tavada eritin. Ançüezleri süzüp tavaya ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak iyice yumuşayana kadar hafifçe pişirin. Domatesleri ilave edip yumuşayana kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirmeye devam edin. Karışımı
bir kaseye alıp soğuttuktan sonra kıyılmış maydanız serpiyoruz.
2. Dana eskaloplarını iki kat streç filmin arasına sarıp et döveceğiyle döverek ya da merdaneyle üzerlerinden geçerek inceltin. Eskalopları bir tahtanın üzerine yayıp üzerlerine çekilmiş karabiber serpin. Eskalopların kenarlarını boş bırakarak ançüez ve domates karışımını eşit olarak üzerlerine yayın.
3. Eskalopların üzerine kaşarpeyniri dilimlerini yerleştirin. Hereskalopun uzun kenarını ortaya doğru katlayın. Ardından da düzgün bir bohça oluşturmak için kenarlarını kıvırıp kürdanla tutturun.
4. Tereyağının geri kalanını sıvıyağla birlikte geniş bir kızartma tavasında kızdırıp rulo haline getirdiğiniz eskalopları esmerleşene kadar kızartın ve marsalayı ya da seriyi ilave edin. Tavanın kapağını kapatmadan marsala ya da şeri buharlaşana ve yoğunlaşana kadar pişirin.
5. Ruloları bir servis tabağına alın, tavanın suyunu tortularla karıştırıp kremayı ekleyin. Tavayı kaynatmadan yeniden ısıtıp ruloların üzerine dökün. Ruloları taze otlarla süsleyip makarnayla birlikte servis yapın.

Öneri:
• Daha belirgin bir lezzet elde etmek için kaşarpeyniri yerine mozzarella peyniri kullanabilirsiniz.
• Yemeği dana yerine hindi etiyle hazırlayabilirsiniz. Pişirme süresi hemen hemen aynıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.