ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sebzeli Çanak Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251912)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:22 AM

Sebzeli Çanak Köfte
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

750 gr kıyma
4 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı ılık süt
2 soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı köfte baharı
Tuz

Üzeri için
300 gr brokoli
3 domates
30 gr margarin
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Karabiber

Sos için
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı sıcak su
1 tutam tuz

Sebzeli çanak köfte:
Soğanları soyup rendeleyin. Ekmek içini ılık sütte yumuşatıp elinizle sıkarak süzün ve ufalayın. Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, ekmek içi, yumurta, köfte baharı ve tuzu ilave edip yoğurun. Köfte harcından iri portakal büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli verin. Köfteleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (veya ızgarada) 20 dakika pişirin.

Brokolileri çiçek çiçek ayırın. Domatesleri soyup doğrayın. Margarini teflon tavada eritip domateslerin yarısını ve brokolileri hafif kavurun. 1 tutam tuz, karabiber ve sirkeyi ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.

Brokolileri çanak köftelerin içine paylaştırın. Üzerlerini doğranmış domatesle süsleyin. Köfteleri fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı, salça, kalan domates, sıcak su ve tuzu ayrı bir yerde karıştırıp tepsiye ilave edin. 200 dereceli fırında 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.