![]() |
Karnabahar Köftesi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Yarım karnabahar 1 yumurta 1 kırmızı biber 2 taze soğan Yarım su bardağı un 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 su bardağı galeta unu Kimyon Karabiber Tuz Yarım demet dereotu 1 diş sarımsak 1 su bardağı yoğurt Kızartmak için Ayçiçeği yağı Karnabahar köftesi: Karnabaharı iri parçalara ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Süzdükten sonra çatalla ezin. Taze soğanı ince, kırmızı biberi küp şeklinde doğrayarak ekleyin. Yumurta, rendelenmiş kaşarpeynir, kimyon, karabiber, tuz ve unu ilave edip yoğurun. Karışımın üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün. Yoğurda sarımsak rendeleyin. Dereotunu ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün. Pulbiber serpiştirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.