![]() |
Ayvalı Taraklık Tavası
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1.5 kg kuzu pirzola (taraklık yerinden) 2 soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak su 2 ayva 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tuz Ayvalı taraklık tavası: Soğanları soyup kıyın. Tereyağını tavada eritip pirzolaları iki taraflı kızartın. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Bir kasede domates ve biber salçasını 2-3 kaşık su ile ezip ete ekleyin. Üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirerek dökün. Tavanın kapağını kapatıp etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ayvaları iyice yıkayın. İkiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin. Etler pişinceye kadar ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin. Etler yumuşayınca ayva dilimleri, yenibahar, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Ayvalar yumuşayınca 2 çorba kaşığı limon suyu ilave edip sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.