ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ayvalı Taraklık Tavası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251790)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:42 AM

Ayvalı Taraklık Tavası
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1.5 kg kuzu pirzola (taraklık yerinden)
2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
2 ayva
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz


Ayvalı taraklık tavası:
Soğanları soyup kıyın. Tereyağını tavada eritip pirzolaları iki taraflı kızartın. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.


Bir kasede domates ve biber salçasını 2-3 kaşık su ile ezip ete ekleyin. Üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirerek dökün. Tavanın kapağını kapatıp etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Ayvaları iyice yıkayın. İkiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin. Etler pişinceye kadar ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin.


Etler yumuşayınca ayva dilimleri, yenibahar, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Ayvalar yumuşayınca 2 çorba kaşığı limon suyu ilave edip sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.