ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ev Usulü Lahmacun (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251788)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:42 AM

Ev Usulü Lahmacun
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

3 su bardağı un
20 gr yaş maya
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz

Kıymalı harç için
350 gr yağlı dana kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmız toz biber

Ev usulü lahmacun:
Unu derin bir kaba alın. Tuz, şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçeği yağı ile sütü ilave edin. Yumuşak bir hamur oluncaya kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyip yoğurun. üzerininemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Kıymalı harç için soğanı kıymaya rendeleyin. Domateslerin kabuklarını soyun. Domates, biber ve maydanozu çok ince kıyın. Kaseye tüm malzemeleri aktarın. Baharatları ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kıymalı harcı üzerine yayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini kağıt havlu ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.