![]() |
Kalp Şekilli Tavuklu Kanepeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: - 10 dilim tost ekmeği - 200 gr tavuk göğsü - 9-10 adet kornişon turşu - 3 yemek kaşığı mayonez - 1 yemek kaşığı süzme yoğurt -1 tatlı kaşığı zeytinyağ ve aynı miktarda limon suyu -Tuz, süsleme için tatlı toz kırmızı biber - İnce kıyılmış 3-4 dal dereotu Yapılışı: Tost ekmeklerimizin kabuk kısımlarını almayacak şekilde kalp kalıbımızla şekillendiriyoruz. Tavuk harcı için, tavuk göğsümüzü haşlayıp, diderek ufak parçalara bölüyoruz. Mayonez, süzme yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve tuzumuzu iyice karıştırdıktan sonra tavuklarımızı da ekliyoruz ve macun kıvamına gelene kadar ezerek karıştırıyoruz. Son olarak ufak küpler şeklinde doğradığımız kornişon turşumuzu da ekliyoruz ve kalp şeklinde kestiğimiz ekmeklerin üzerine sürüyoruz. Ekmeklerin kenar çizgilerini belirleyecek şekilde tatlı toz kırmızı biberle sınır çiziyoruz, yani kenarlarına toz biber serpiştiriyoruz. Orta kısımlarını da ince kıyılmış dereotu ile süslüyoruz. Afiyet olsun… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.