Prof. Dr. Sinsi |
07-17-2012 11:43 AM |
Kivi-Elma Reçeli
Gereken Malzemeler:
- 4 adet (orta boy) tatlı elma
- 4 adet kivi
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Elmaları ve kivileri orta büyüklüklükte parçalar halinde kesin.
- Önce elmaları su ile hafif yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 3 -4 dakika) haşlayın.
- Daha sonra kivileri ve şekeri ilave edip orta ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Reçel kıvamına geldiğini anlamak için bir çay tabağına su koyup reçelden bir damla içine dökün. Dağılmadan kalıyorsa olmuş demektir.
- Bir tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip soğuyunca kavanoza boşaltın.
- Soğuyan reçelin kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip bekletin.Bu işlemi 20 dakikada bir değiştirerek yapın. Reçelin içindeki meyvelerin eşit olarak dağılmasını sağlıyor.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.