| Prof. Dr. Sinsi |
07-17-2012 11:45 AM |
Tarçınlı Muz Reçeli
Gereken Malzemeler :
- 2 olgun muz
- yarım su bardağı su
- yarım su bardağı + 1 parmak şeker
- yarım çay kaşığı tarçın
- yarım limon suyu
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Muzu dilimleyip limon suyu ile karıştırın.
- Suyu şeker ve vanilya ilavesi ile koyu şurup haline gelinceye kadar kaynatın.
- Muzu ve tarçını ilave edip yaklaşık 30 dakika orta ateşte kaynatın.
- Reçel kıvamına gelince kavanoza boşaltın, soğuyunca kapağını kapatın.
- Tabağa koyduğunuzda kabukları soyulmuş bademle süsleyebilirsiniz.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.