ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Tavuk Eti-2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251647)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:25 AM

Güveçte Tavuk Eti-2
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
400 gr tavuk göğüs eti
400 gr mantar
3 domates
2 sivri biber
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Tuz
Karabiber

Üzeri için
Rendelenmiş kaşar peyniri
Maydanoz

Güveçte tavuk eti:
Soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencerede ayçiçeği yağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ilave edip çiğ görüntüsü kayboluncaya kadar kavurun. Küp doğradığınız domatesler, sivri biberler ve mantarları da ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Pişen yemeği güveç kaplarına paylaştırın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.