![]() |
Fırında Beşamel Soslu Tavuk
yine bayılarak yediğim bi lezzet. tavsiye ederim. yalnız internetteki tariflerde içine garnitürde koymuşlar ben sade yemeği tercih ediyorum. eğer garnitürlü isterseniz konserve garnitür alıp tavukla beşamel sosu karıştırdığınızda onuda ekleyebilirsiniz
malzemeler: 750 gr tavuk eti (göğüs) beşamel sos için malzeme : 1 litre süt 1,5 çorba kaşığı köri (baharat) 1 su bardağı un 150 gr margarin karabiber tuz 200 gr kaşar peynir yapılışı: öncelikle tavuğu haşlayıp didikleyin. ardından beşamel sos yapıcaz. beşamel sosun yapılışı : Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.