ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Adaçaylı Tavuk Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251600)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:33 AM

Adaçaylı Tavuk Sarması
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
6 dilim tavuk biftek
6 dilim kaşar peyniri
6 yaprak adaçayı
1 çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirkeYarım demet maydanoz, 2 adet soğan rendesi, Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kimyon Servis için Yeşil salata ve turşu

TAVUK SARMASI TARİFİ
Tavuk bifteklerine tuz ve karabiber serpin, bir tavaya zeytinyağını koyun kızdırın. Soğan ilave edip, bir iki kez çevirin. Ateşten alın, sirke, çam fıstığı, kuş üzümü, maydanoz, tuz, karabiber, kimyonu koyun karıştırın. Hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı alıp, bifteğin kenarına koyun. Bir dilim kaşar peyniri ve 1 yaprak ada çayı koyup rulo sarın, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hafif bir zeytinyağı gezdirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Patates püresi veya yeşil salata, turşu ile servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.