ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limonlu Ve Zeytinyağlı Piliç But (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251554)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:41 AM

Limonlu Ve Zeytinyağlı Piliç But
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

8 tavuk but
1 limon
1 yaprak adaçayı
1 dal biberiye
1 çay bardağı 0.3 asitli zeytinyağı
2 iri havuç
2 iri patates
5 dal maydanoz
Kiraz domatesler
Tuz
Karabiber

Limonlu ve zeytinyağlı piliç but:
Limonun kabuğunu incecik soyun. Kabukları ince uzun çubuklar şeklinde kıyın. Adaçayı yaprağını uzunlamasına ince ince doğrayın. Biberiyenin yapraklarını ayıklayın ve kıyın. Tavuk butları limon kabuğu, adaçayı, biberiye ve zeytinyağıyla marine edin. Patates ve havuçların kabuklarını temizleyip 4 cm uzunluğunda oval şekilde soyun. Tavuk butları tavada kızartın. Patates ve havuçları kaynar suda ayrı ayrı haşlayın. Haşlanan patates ve havuçları tavuk butları kızarttığınız tavada soteleyin. Maydanozları kıyıp patates ve havuçları ocaktan aldıktan sonra üzerine serpip son bir kez çevirin. Patates ve havuçları servis tabaklarına yerleştirin üzerine tavuk butları ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ilave edip sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.