![]() |
Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 kemiksiz piliç but 1 çorba kaşığı tereyağı 5-6 kuru kayısı 2 çubuk tarçın 1 su bardağı tavuk suyu 1 kadeh beyaz şarap Tuz, taze çekilmiş karabiber Tarçınlı ve kayısılı köy pilici: Az miktarda tereyağını bakır tavada eritin. Tavuk budunu ilave edip çevirerek 5-6 dakika kızartın. Tuz ve karabiberi ekleyip budu tavadan alın. Tavadaki yağı süzerek bir kaba aktarıp daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kayısı ve tarçınları aynı tavaya alıp hafif ateşte 2-3 dakika kızartın. Tavuk budunu, ayırdığınız yağı, tavuk suyunu ve şarabı ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekip sosu koyulaşıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.