ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251544)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:42 AM

Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 kemiksiz piliç but
1 çorba kaşığı tereyağı
5-6 kuru kayısı
2 çubuk tarçın
1 su bardağı tavuk suyu
1 kadeh beyaz şarap
Tuz, taze çekilmiş karabiber

Tarçınlı ve kayısılı köy pilici:
Az miktarda tereyağını bakır tavada eritin. Tavuk budunu ilave edip çevirerek 5-6 dakika kızartın. Tuz ve karabiberi ekleyip budu tavadan alın.

Tavadaki yağı süzerek bir kaba aktarıp daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kayısı ve tarçınları aynı tavaya alıp hafif ateşte 2-3 dakika kızartın. Tavuk budunu, ayırdığınız yağı, tavuk suyunu ve şarabı ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekip sosu koyulaşıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.