ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginar İçinde Sultan Hazinesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251524)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:46 AM

Enginar İçinde Sultan Hazinesi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

6 konserve enginar
5 arpacık soğan
200 gr tavuk göğüs eti
3 damla soya sosu
50 gr tereyağı
2 domates
2 sivribiber
1 çorba kaşığı soyulmuş badem
6 çorba kaşığı hazır beşamel sos
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Süslemek için
Birkaç taze soğan sapı (verev doğranmış)
Birkaç dal dereotu

Enginar içinde sultan hazinesi:
Tavuk etini küçük doğrayın. Domatesleri soyup küp kesin. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Arpacık soğanları soyup ortadan ikiye kesin.

Tereyağını tavada eritip soğanı pembeleştirin. Domates, biber, tavuk eti ve tuzu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bademi ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Soya sosu ve karabiberi ekleyip pişirin.
Enginarları fırın tepsisine çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine tavuklu karışımı paylaştırıp 3 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Beşamel sosu süte ilave edip karıştırın ve bu karışımı tavuklu karışımın üzerine hafifçe gezdirin. 180 dereceye ayarlı fırında beşamel kızarıncaya kadar pişirin. Dereotu ve soğan saplarıyla süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.