![]() |
Karadutlu Lor Tatlısı
Karadutlu Lor Tatlısı Karadutlu Lor Tatlısı tarifi
için Malzemeler :
Karadutlu Lor Tatlısı yemeğinin hazırlanışı: Dutları yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra ,bir tencereye 750 gr şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyip ocağa koyun. Şeker eriyip şerbet kaynamaya başlayınca içerisine ayıkladığınız dutları atıp bir süre daha kaynattın. Reçel kıvamını alınca yarım limon suyunu ekleyerek reçeli ocaktan alıp soğumaya bırakın. Reçel soğuyunca cam bir kavanoza doldurun. tatlı loru dilimleyerek servis tabaklarına alın. Lorun üzerine daha önceden hazırlamış olduğunuz dut reçelinden dökerek servis yapın. dır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.