ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çilekli Parseller (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251448)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:18 AM

Çilekli Parseller
 
Malzemeler: Hamur icin:

10 cay bardagi un

250 gr. margarin

2 yumurta sarisi

1 tutam tuz

12.5 corba kasigi toz seker

Kremasi icin: 2.5 bardak sut

1 paket vanilyali puding

5 corba kasigi toz seker

Uzeri icin:

1.5 kilo cilek

1 bardak file badem

Yapilisi: 1) Firini 180 derece isitin. Unu, sekeri, margarini, yumurta sarilarini ve tuzu yogurun. Koyu kivama gelince elinizle yogurmaya devam edin. Hamuru top haline getirip aluminyum kagida sarin. 1 saat buzdolabinda bekletin.

2) Firin tepsisini yaglayin. Hamuru acin ve yerlestirin. Firinin orta kisiminda 20 dakika pisirin. Sogumasi icin bekletin.

3) Kremasi icin 5 corba kasigi sutu, sekeri ve puding tozunu karistirin. Kalan sutu tencerede kaynatip puding malzemelerini ekleyip karistirin. Hemen ocaktan alin ve iyice sogutun. Kremayi tepside pismis hamurun uzerine yayin. Cilekleri de kremanin uzerine dizin. File badem ile susleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.