![]() |
Çilekli Parseller
Malzemeler: Hamur icin:
10 cay bardagi un 250 gr. margarin 2 yumurta sarisi 1 tutam tuz 12.5 corba kasigi toz seker Kremasi icin: 2.5 bardak sut 1 paket vanilyali puding 5 corba kasigi toz seker Uzeri icin: 1.5 kilo cilek 1 bardak file badem Yapilisi: 1) Firini 180 derece isitin. Unu, sekeri, margarini, yumurta sarilarini ve tuzu yogurun. Koyu kivama gelince elinizle yogurmaya devam edin. Hamuru top haline getirip aluminyum kagida sarin. 1 saat buzdolabinda bekletin. 2) Firin tepsisini yaglayin. Hamuru acin ve yerlestirin. Firinin orta kisiminda 20 dakika pisirin. Sogumasi icin bekletin. 3) Kremasi icin 5 corba kasigi sutu, sekeri ve puding tozunu karistirin. Kalan sutu tencerede kaynatip puding malzemelerini ekleyip karistirin. Hemen ocaktan alin ve iyice sogutun. Kremayi tepside pismis hamurun uzerine yayin. Cilekleri de kremanin uzerine dizin. File badem ile susleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.