![]() |
Antep Peynirli Helva -
Antep Peynirli Helva
Malzemeler: 2,5 YEMEK KAŞIĞI SADE YAĞ 2 SU BARDAĞI MISIR UNU 2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER YARIM KG ANTEP PEYNİRİ 250 GR ANTEP FISTIĞI 2 BARDAK SU Yapılışı: Sade yağ eritilir. Üzerine MISIR UNU dökülerek, 15 dakika kavrulur. MISIR UNUNUN pembeleşmemesi sadece sararması gerekir. Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve MISIR UNU üzerine boşaltılır. Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır. Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konulur. Servis tabağına alındıktan sonra önce kabuğu soyulmuş fıstık daha sonra tarçın serpilerek servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.