![]() |
Çikolatalı Karamel Milföy
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 6 adet hazır yaprak milföy hamuru 50 g su 50 g toz şeker 50 g bal 2 adet yaprak jelatin 50 g beyaz çikolata 50 g bitter çikolata 250 g krema 150 g toz şeker 100 g krema 50 g tereyağı Hazırlanışı Milföy hamurunu merdaneyle inceltip her birini 3 parçaya kesin. Önceden 160°C ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Bu arada karamel sosu için bir tavada toz şekeri eritip karamel kıvamına getirin. Krema ve tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Pişmiş milföyün her iki tarafı da karamel sosla kaplayıp 160°C ısıtılmış fırında 15 dakika daha pişirin. Beyaz ve bitter çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Bir tencerede su, şeker ve balı kaynatın. Buzlu suda ısıtılmış yaprak jelatini kaynayan karışıma ekleyin. Karışımın yarısını beyaz çikolataya, diğer yarısın da bitter çikolataya ilave edin. Kremayı çırpın her iki karışıma da eşit paylaştırın. Çikolatalı karışımları dolapta 5 saat beklektikten sonra milföylerin arasına toplar hailnde sıkın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.