![]() |
Elmalı Ve Bademli Tartalet
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 300 gr. tatlı kurabiye unu 2 adet elma Akçaağaç balı 40 gr. tereyağı 20 gr. çiğ badem Pudraşekeri Kalıp ve tazgah için un ve tereyağı Hazırlanışı 300- 350 gr tatlı kurabiye ununu kutunun arkasındaki tarife göre hazırlayıp hamuru oluşturun. Elmaların kabuğunu soyup küp kesin. Yapışmaz yüzeyli tavada 40 gr tereyağını eritin. Tavada küp kesilmiş elmaları ve 2 çay kaşığı dolusu balı aktarıp birkaç dakika pişirin. un serptiğiniz tezgahta hamuru merdaneyle açın. 12 adet kayık tartalet kalıbını yağladıktan sonra hamurla kaplayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12 dakika pişirin. piştikten sonra kalıplardan çıkartıp soğumaya bırakın. Tartaletlerin içine sotelediğiniz elmalardan paylaştırın. Üzerine kavrulmuş badem ve pudraşekeri serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.