![]() |
Krem Bavaruva
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeleri: – 6 adet yumurta - 1,5 su bardağı şeker - 1 çorba kaşığı un - 8 yaprak jelatin - 1 litre süt - 1 paket vanilya - 2-3 adet elma - 3-4 adet muz - 2 adet mandalina, - 1 adet portakal - 1 çorba kaşığı kıyılmış iç yeşil fıstık Yapılışı: İlk önce meyveler soyularak küçük küçük doğranır. Fazla suyu süzülür bir kek kalıbı biraz yağlanarak Buzdolabında biraz dinlendirilir. Daha sonra yumurtalar kırılarak sarı ve beyazlar ayrılır. Yumurtaların sarıların içine şeker, un ilave edilerek birkaç kaşık süt eşliğinde iyice ezilir. Sonra yavaş yavaş kaynar süt ilave edilerek karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldığımız karışımımızın içerisine jelatinler ve vanilya da eklenir. Eriyene kadar karıştırılır. Soğumaması için kapağını kapatarak kısık ateşin üzerinde biraz daha tutulur. Ayırdığımız yumurtalarına akları kar olana kadar çırpılacak. Sıcak kremadan 2-3 kepçe ayrılarak yumurtaların aklarının olduğu karışımın içine koyulur hızlı bir şekilde karıştırılır. Daha sonra kremanın geriye kalan kısmı da buraya eklenir. İyice soğuyunca meyveler de ilave edilir. Soğutulmuş kalıba boşaltılarak düzeltilir. Buzdolabında bir gece dinlendirilir. Bir gün sonra kalıp iki üç kez ılık suya batırılır. Servis tabağına ters çevrilir. Üzerine süs amaçlı fıstık serpilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.