ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kasede Pandispanya Parçalı Ve Kremalı Kayısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251319)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:40 AM

Kasede Pandispanya Parçalı Ve Kremalı Kayısı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

4 yumurta
1 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
20 gr tereyağı
1 kg kayısı

Kreması için
3 su bardağı süt
100 gr margarin
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
3 yumurta

Şurup için
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker

Kasede pandispanya parçalı ve kremalı kayısı:
Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu ekleyip çırpmaya devam edin. Tereyağını tabanı düz bir yuvarlak kek kalıbına sürün. Pandispanya harcını kalıba doldurup önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılıtın ve küçük kareler şeklinde kesin.

Krema için; süt, un, şeker, vanilya ve yumurtaları derin bir kasede mikserde iyice çırpın. Derin bir tavada margarini eritip sütlü karışımı ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip soğutmaya bırakın.

Kayısıları bol suyla yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamında kaynatın. Kayısıları ilave edip 10 dakika pişirin. Kayısıları şurubun içinden süzerek alın.

Krema, kayısılar ve kek parçalarını büyük bir cam kaseye değişimli olarak dizin. En üstü krema ve şeftali şeklinde tamamlayın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.