ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sakızlı Muhallebili Kup (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251154)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:07 AM

Sakızlı Muhallebili Kup
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 yumurtanın sarısı
1.5 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1.5 çay kaşığı ezilmiş damla sakızı
6 su bardağı süt
1 su bardağı su
12~15 kedidili bisküvi
1 su bardağı portakal suyu (veya likör)
Yarım su bardağı kiraz şekerlemesi
200 gr labne peyniri
1 su bardağı çırpılmış kremşanti
1 çorba kaşığı kakao

Sakızlı muhallebili kup:
Nişasta ve unu bir bardak suda eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarıları ve şekeri tencereye alıp çırpma teli ile çırpın.

Nişastalı su ve sütü ekleyip pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Koyulaşmaya başlayınca damla sakızı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.

Bisküvileri portakal suyuna batırıp ıslatın ve kuplara dik olarak yerleştirin. Muhallebiyi üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde bisküvilerin ortalarına paylaştı rın.

Kremşanti ve labne peynirini bir kaseye alıp çırpın. Kuplara paylaştırıp üzerini kiraz şekerlemeleriyle süsleyin ve kakao serpin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.