ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Aromatik Parfe (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251153)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:07 AM

Aromatik Parfe
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 paket toz kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
4 yumurta
1 paket vanilya
100 gr bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1 paket labne peyniri

Aromatik çilek için
400 gr çilek
1 su bardağı taze portakal suyu
1 çorba kaşığı portakal veya çilek likörü
3 çorba kaşığı pudraşeker
Birkaç nane yaprağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata

Aromatik parfe:
Toz kremşantiyi çukur bir kaba alın. Soğuk sütü azar azar ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpın. Hazırladığınız kremşantiyi buzdolabında bekletin.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurtalar, vanilya ve kakaoyu başka bir kapta mikserle 5 dakika çırpın. Labne peynirini ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Buzdolabında katılaşan kremşantiyi peynirli karışıma azar azar yedirerek ilave edin.İyice ılınan eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.

Küçük kalıpları hafifçe ıslatıp folyoyla kaplayın. Hazırladığınız kremayı kalıplara paylaştırıp buzlukta iyice katılaşana kadar 12 saat bekletin. Çilekleri temizleyip dilimleyin. Çukur bir tabağa alıp portakal suyu, likör, nane yaprakları ve pudraşekeri ekleyip 20 dakika bekletin.

Parfeleri servis tabaklarına paylaştırın. Aromatik çileği sosuyla ilave edip üzerlerini rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Soğuk servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.