ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hurma Bohçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251140)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:09 AM

Hurma Bohçası
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

12 uzun iri hurma
5 kuru incir
1 su bardağı soyulmuş badem
1 tutam tarçın
50 gr tuzsuz beyazpeynir
2 diş karanfil
Yarım armut
1 limonun suyu

Hurma bohçası:
Hurmaları keskin bir bıçakla uzunlamasına kesin ve çekirdeklerini çıkarın.
İncirleri yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın. Bademler, karanfil ve incirleri 1 tutam tarçın ekleyip robottan geçirin ve püre haline getirin.

Armutun çekirdekli kısmını temizleyip uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.

Beyazpeynir ve armut dilimlerini aynı büyüklükte küp şeklinde doğrayın. İncirli malzemeyi hurmaların içine doldurun ve servis tabağına dizin. Peynir ve armut küpleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.