![]() |
Hurma Bohçası
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
12 uzun iri hurma 5 kuru incir 1 su bardağı soyulmuş badem 1 tutam tarçın 50 gr tuzsuz beyazpeynir 2 diş karanfil Yarım armut 1 limonun suyu Hurma bohçası: Hurmaları keskin bir bıçakla uzunlamasına kesin ve çekirdeklerini çıkarın. İncirleri yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın. Bademler, karanfil ve incirleri 1 tutam tarçın ekleyip robottan geçirin ve püre haline getirin. Armutun çekirdekli kısmını temizleyip uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Beyazpeynir ve armut dilimlerini aynı büyüklükte küp şeklinde doğrayın. İncirli malzemeyi hurmaların içine doldurun ve servis tabağına dizin. Peynir ve armut küpleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.