ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Merengli Ve Çilekli Ekmek Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251119)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:13 AM

Merengli Ve Çilekli Ekmek Tatlısı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

4 dilim tost ekmeği
500 gr çilek
250 gr tozşeker
2 su bardağı su
4 yumurta akı
1 yemek kaşığı nişasta

Merengli ve çilekli ekmek tatlısı:
Ekmek dilimlerinin her iki tarafını kızartın. Su, tozşeker ve çilekleri tencerede kaynatın. Çilekler püre kıvamına gelince çileklerin suyunu kepçe yardımıyla bir tavaya aktarın. Ekmekleri bu tavaya alıp her iki tarafınında çilek suyunu iyice çekmesi için bekletin.

Kalan çilek püresini nişasta ile muhallebi kıvamına getirerek pişirin. Ekmeklerin üzerine paylaştırın. Üzerlerini yine ekmekle kapatıp donması için buzdolabına kaldırın. Ekmekleri üçgen şeklinde ortadan kesin.

Yumurta aklarını tozşeker ile birlikte mikserle kar haline gelinceye kadar çırpın. Çilekli tatlılarının üzerine döküp pürmüzle yakarak servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Pürmüz, yemeklerin, tatlıların ve ekmeklerin üzerinde hafif bir yanık dokusu oluşturan mutfak aleti. Mutfak gereçleri satılan yerlerde bulabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.