![]() |
Kremalı Çilek Kup
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
500 gr çilek 1 su bardağı pudra şekeri 100 gr (1 kase) nişasta 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt kreması Süsleme için: 2 kahve fincanı çekilmiş Antep fıstığı Kremalı çilek kup: Çilekleri akar suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. 4 iri çileği süsleme için ayırıp kalanları ayıklayın. Çilekleri robota alıp pudra şekerini ilave edin ve püre haline gelinceye kadar ezin. Nişastayı tencereye alıp 1 bardak su ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Çilek püresini ilave edip kaynayıncaya dek yüksek ateşte pişirin. Ateşi kısıp sürekli karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. Hazırladığınız çilek kremasını 4 servis kupuna üstte 2 parmak boşluk bırakacak şekilde paylaştırın. Oda ısısında soğumaya bırakın. Buzdolabına alın ve donup iyice katılaşıncaya kadar bekletin. Süt kremasını kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Servis kuplarını buzdolabından çıkarıp çilek püresinin üzerine kremayı paylaştırın. Antep fıstığı ve ayırdığınız çileklerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.