![]() |
Yufkalı Bonbon Eşliğinde Mandalinalı Mus
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
3 mandalinanın suyu 40 gr beyaz çikolata 1 mandalinanın rendelenmiş kabuğu 2 tatlı kaşığı toz jelatin Yarım su bardağı krema 2 yemek kaşığı toz şeker Bonbonlar için 1 yufka 1 tatlı kaşığı esmer şeker 1 yemek kaşığı portakal marmeladı 2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz Yufkalı bonbon eşliğinde mandalinalı mus: Mandalina suyu ve rendelenmiş kabuğunu karıştırın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ve şekeri mikserle iyice çırpın. Toz jelatini mandalina suyuna ekleyip karıştırarak eritin. Beyaz çikolatayla karıştırın. Hafif soğuyunca karışımı çember bir kalıba boşaltın. Yufkayı keserek kareler elde edin. Ceviz ve marmeladı karıştırın. Kare yufkaların içine bu karışımdan paylaştırıp sigara böreği gibi sarın. İki kenarından kıvırarak şeker şekli vererek iplikle bağlayın. Üzerlerine esmer şeker serpip 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Pişince iplikleri çıkarın. Soğuyunca çemberden çıkarıp yufkadan bonbonlarla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.