![]() |
Armutlu Çikolatalı Şarlotu
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 paket kedidili bisküvi Yarım su bardağı süt 1 kg armut 3 yemek kaşığı toz şeker 30 gr margarin 80 gr bitter çikolata 100 ml krema 3 yumurta Servis için İsteğe göre karamelli sos Armutlu çikolatalı şarlotu: Soyulmuş ve dilimlenmiş armutları bir tavaya alıp toz şeker ve margarinle birlikte pişirin. Armutlar yumuşayınca tavadan alın ve kalan şerbeti karamelize oluncaya kadar pişirmeye devam edip ocaktan alın. Pişen armutları ekleyin. Çikolata ve kremayı bir tencerede benmari usulü kısık ateşte eritin. Yumurta sarılarını ve mikserle köpürttüğünüz yumurta aklarını ilave edip çırpın. Kedidili bisküvileri süte batırıp yumuşamasını sağlayın ve bardağın etrafına yerleştirin. Bardakların dibine armutların yarısını bölüştürün. Üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı paylaştırın. Kalan armutları ilave edin. Karamel sosunu küçük cam tüplerin içine aktarıp armutların içine batırın ve servis yapın. Şarlot (Charlotte): Kedidili bisküvileri ve krema kullanılarak, çember formunda hazırlanan bir pasta çeşididir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.