ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Böğürtlenli Strudel (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250985)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:35 AM

Böğürtlenli Strudel
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

6 yaprak baklavalık yufka
2 büyük elma
Yarım limonun suyu
1 su bardağı böğürtlen
1 çay bardağı esmer tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
34 karanfil
1 çay bardağı file badem
1 kahve fincanı kuru üzüm
50 gr tereyağ
1 kahve fincanı ılık süt
1 çorba kaşığı pudraşeker

Böğürtlenli strudel:
Elmaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. 2 tatlı kaşığı su ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. şeker, tarçın, ezilmiş karanfil, file badem, kuru üzüm ve böğürtlenleri ekleyip ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.

Tereyağını eritip ocaktan alın ve sütle çırpın. Yufkaları birer birer tezgahın üzerine yayıp her birini yırtmadan dikkatlice sütlü tereyağı ile fırçalayıp üst üste yerleştirin. Meyveli karışımı düzgün bir şekilde üzerine yayın. Yufkaları yuvarlayıp rulo şeklinde sarın. Kolay dilimlenmesi için, üzerine dilim keser gibi çizikler atın.

Ruloyu yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudraşekeri serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.