ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Antepfıstıklı Peynir Helvası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250984)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:35 AM

Antepfıstıklı Peynir Helvası
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 kg tuzsuz Malatya peyniri
2 su bardağı su
2 kahve fincanı buğday nişastası
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı

Antepfıstıklı peynir helvası:
Peyniri soğuk suda bekletip yumuşatın. Suyunu iyice süzüp rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Yarım su bardağı su ve nişastayı bir kapta ezerek inceltin. Kalan su ve şekeri tencereye alıp bir taşım kaynatın. Sulu
nişastayı ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Rendelenmiş peyniri ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. 15 dakika
pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın.

Helvadan henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Helva toplarını çekilmiş antepfıstığına bulayın.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Ilık ya da soğuk servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.