ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekmekli Dondurma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250967)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:38 AM

Ekmekli Dondurma
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 elma
30 gr tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 limonun rendelenmiş kabuğu
100 gr labne peyniri
2 yumurtanın akı
2/3 su bardağı krema
Bir çorba kaşığı limon suyu
Taze nane yaprakları

Tarçınlı ekmek için
6 kalın tost ekmeği
1 yumurta
1 damla vanilya esansı yada 1 çay kaşığı vanilya
150 ml krema
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 çorba kaşığı tarçın
30 gr tuzsuz tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ

Ekmekli dondurma:
Elmaların kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Sos tenceresine alın.Tarçın ve tereyağı ile elmaları pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Labne peyniri, limon suyu ve elmalı karışımı mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin.

Yumurta aklarını ekleyip 1-2 dakika çırpın.Karışımı plastik yada çelik bir kaba aktarın.Buzlukta en az 1 gece bekletin.

Tarçınlı ekmek için derin ve geniş bir kasede yumurta, vanilya esansı, krema ve şekeri çırpıp ekmeklere bulayın.Üzerine tarçın serpiştirin.

Tavada tereyağ ile sıvı yağını ısıtın. Ekmekleri kızartın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.Soğumaya bırakın.

Ekmekleri servis tabağına alın.Üzerine isteğe göre tarçın serpiştirin. Dondurmayı ekleyip nane yaprakları ve orman meyveleriyle süsleyin.Soğuk servis yapın. Dondurmayı ekmek dilimleri yerine kek dilimleriyle de servis edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.