![]() |
Lahana Kapuskası
Malzeme
Miktar Gram Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Lahana 1 küçük boy 1000 Lahana ayıklanır,Dört su bardağı su ile kaynatılır,1 tatlı kaşığı tuz atılır ve lahanalar salınarak biraz haşlanır.Haşlanan lahanalar ince kıyılır.Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.Bir tencereye yağ ,soğan ve kıyma konur,soğan sararıncaya kadar,kıymada suyunu çekinceye kadar kavrulur.Salça ya da 2 adet doğranmış domates ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır.Üzerine lahanalar yerleştirilir.Biraz daha çevrilir ve lahananın haşlama suyu ilave edilir.Kaynayınca kalan 1 tatlı kaşığı tuz,bulgur ve karabiber eklenir.Hafif ateşte lahana ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklı yoğurtla yenir. Su 4 su bardağı 800 Soğan 1 büyük boy 100 Tereyağı(erimiş) 6 yemek kaşığı 60 Kıyma 1 1/4 su bardağı 250 Salça 2 yemek kaşığı 20 Kırmızı biber 2 tatlı kaşığı 4 Tuz 2 tatlı kaşığı 12 Malatya Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı 40 NOT Karabiber 1 tatlı kaşığı 2 Lahana kapuskası, birçok yörede bulgurlu yada pirinçli olarak yapılır.Ispanak kökü,semizotu da aynı şekilde pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.