ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lahana Kapuskası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250908)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:07 AM

Lahana Kapuskası
 
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Lahana 1 küçük boy
1000
Lahana ayıklanır,Dört su bardağı su ile kaynatılır,1 tatlı kaşığı tuz atılır ve lahanalar salınarak biraz haşlanır.Haşlanan lahanalar ince kıyılır.Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.Bir tencereye yağ ,soğan ve kıyma konur,soğan sararıncaya kadar,kıymada suyunu çekinceye kadar kavrulur.Salça ya da 2 adet doğranmış domates ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır.Üzerine lahanalar yerleştirilir.Biraz daha çevrilir ve lahananın haşlama suyu ilave edilir.Kaynayınca kalan 1 tatlı kaşığı tuz,bulgur ve karabiber eklenir.Hafif ateşte lahana ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklı yoğurtla yenir.
Su 4 su bardağı
800
Soğan 1 büyük boy
100
Tereyağı(erimiş) 6 yemek kaşığı
60
Kıyma 1 1/4 su bardağı
250
Salça 2 yemek kaşığı
20
Kırmızı biber 2 tatlı kaşığı
4
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
Malatya Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı
40
NOT
Karabiber
1 tatlı kaşığı
2
Lahana kapuskası, birçok yörede bulgurlu yada pirinçli olarak yapılır.Ispanak kökü,semizotu da aynı şekilde pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.