Prof. Dr. Sinsi |
07-17-2012 11:16 AM |
Soslu Kereviz Kızartması
- 2 orta boy kereviz(çok büyük olanlarını seçmeyin, elma dilimine uygun olmaları iyi olur)
- 1 yumurta
- Yarım yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Kızartmak İçin:
Derince bir kapta yumurta,un salça,süt, tuz ve karabiberi pütürsüz oluncaya kadar karıştırın.Kerevizleri soyup elma dilimleri şeklinde dilimleyip sosun içine atıp sosun kerevizlere iyice bulanmasını sağlayın.
Bir kızartma tenceresine sıvıyağı alıp kerevizleri arkalı önlü kızartın.Sarımsaklı yoğurt ya da domatesli sos ile servis yapabilirsiniz.
|