![]() |
Kahvaltıda Menemen
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: 4 kişilik 600 gr. olgun, kıpkırmızı tarla domatesi, kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış 4 yemek kaşığı (tbs) zeytinyağı 6 adet yeşil soğan, ince ince doğranmış 4 diş sarmısak, soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş 1 tatlı kaşığı (tsp) tane kimyon, iri çekilmiş (toz kimyon kullanacakanız, miktarı azaltın.) Bir fıske kırmızı pulbiber Yarım tatlı kaşığı toz şeker (Domates sos bazen, domatesin cinsinden dolayı ekşi olabiliyor. O zaman toz şeker ekşiliği dengeliyor. Eğer arzu etmezseniz şekeri kullanmayın.) 4 adet orta boy yumurta, mümkünse organik veya köy yumurtası olanlardan 3 yemek kaşığı iri doğranmş maydanoz yaprağı Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber Tarif: Orta boy bir tavaya zeytinyağını koyun. Üzerine yeşil soğanı ekleyin ve orta ateşte, soğan yumuşayana kadar pişirin. Üzerine sarmısakları ve kimyonu ekleyin. Birkaç saniye daha kavurup; doğranmış domatesleri, pul biberi, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Domatesler suyunu salıp, hafifçe çekmeye başladığında ve yumuşadığında yani 15 dakika kadar pişirme işlemine devam edin. Tavadaki domateslere, kaşıkla 4 adet yuva açın ve kırdığınız yumurtaları buraya yerleştirin. Beyazları pişene kadar yani yaklaşık 1-2 dakika pişirin ve üzerine maydanoz serpiştirip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.