![]() |
Peynirli Patlıcan Tarifi
Malzemeler
4 adet patlıcan Yarım su bardağı mısır unu Tuz, pulbiber 250 gram köy peyniri 2 adet kırmızı biber Kızartmak için: 2 çorba kaşığı sıvıyağ Peynirli Patlıcan Yapılışı PATLICANLARI alacalı olacak şekilde uzunlamasına doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. 1-2 dakika buharda haşlayın. Bir kasede mısır unu, tuz ve pulbiberi karıştırıp patlıcanları bu karışıma bulayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ döküp patlıcanların yarısını dizin. Üzerine dilimlenmiş köy peyniri ve közlenmiş kırmızı biberi yerleştirin. En üste kalan patlıcanları dizin. Alt kısım kızarınca bir tabağa alın. Kalan sıvıyağı tavaya koyup peynirli patlıcanın diğer tarafını kızartın. Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.