![]() |
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizme
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 kg çalı fasulyesi 500 gr tavuk kanat 3 soğan 2 domates 10 kiraz domates 1 çay bardağı ayçiçeğiyağı 2 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı pulbiber Tuz karabiber Zeytinyağlı taze fasulye dizme : Çalı fasulyelerinin kılçıklarını temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Tavukkanatlarını yıkayıp süzün. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri yıkayıp suyunu süzün. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Soğanı ilave edip soteleyin. Sırasıyla tavuk eti, fasulye ve küp doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Kiraz domatesleri ekleyip 4-5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Üzerine pul biber serpip sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.