![]() |
Limonlu Ve Sarımsaklı Taze Fasulye
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 kg taze çalı fasulyesi 1 yemek kaşığı elma sirkesi 4 yemek kaşığı zeytinyağı 6 arpacık soğanı 3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Yarım limonun suyu Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz Tuz Karabiber Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye: Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye için öncelikle Fasulyelerin saplarını temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bir tencerede su kaynatıp içine sirke ilave edin ve fasulyeleri bu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tencereden çıkartıp soğuk su dolu bir kasenin içine aktarın.Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Fasulyeleri ekleyerek 3 dakika soteleyin. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın. 1 dakika daha pişirdikten sonra tabağa aktarın. Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye şu anda hazırlandı ve sıcak ya da ılık servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.