ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limonlu Ve Sarımsaklı Taze Fasulye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250767)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:30 AM

Limonlu Ve Sarımsaklı Taze Fasulye
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 kg taze çalı fasulyesi
1 yemek kaşığı elma sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
6 arpacık soğanı
3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber

Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye:
Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye için öncelikle Fasulyelerin saplarını temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bir tencerede su kaynatıp içine sirke ilave edin ve fasulyeleri bu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tencereden çıkartıp soğuk su dolu bir kasenin içine aktarın.Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Fasulyeleri ekleyerek 3 dakika soteleyin. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın. 1 dakika daha pişirdikten sonra tabağa aktarın. Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye şu anda hazırlandı ve sıcak ya da ılık servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.